top of page
  • Forfatterens bildeRagnhild Pedersen

Pilates


Pilates er et treningsystem som styrker og vedlikeholder kroppen, og er oppkalt etter Joseph Pilates. Han mente at den moderne sivilisasjonen påvirker mennesket i uheldig retning og fører til stressrelaterte sykdommer, både fysisk og mentalt.

Med Pilates får du kontroll over hele kroppen. Pilates korrigerer holdningsproblemer og og har også som mål at vi skal lære å mestre sinnet. Det handler om å bygge den indre støttemuskulaturen grundig opp fra bunnen av, slik at vi kan bære kroppen vår på en korrekt måte. Dette gjøres med rolige, men svært effektive øvelser.

Når du utfører pilates trekker du inn navlen mot ryggsøylen din og puster inn gjennom nesen, slik at lungene og brystet utvides. Pust ut gjennom munnen, tøm lungene for luft. Forestill deg at ribbekassa er som et trekkspill som utvider seg og lukker seg sammen med pusten din. Ikke pust ned i magen.

Pilatesøvelsene krever at du er konsentrert om det du gjør. Du må følge bevegelsene og samtidig kjenne etter hva som skjer fysisk. Bevisste bevegelser innebærer bruk av hjerneceller og hindrer dem i å dø.

Om du ikke bor i nærheten av et pilatesstudio, kan du trene pilates etter instruksjoner fra video som du får kjøpt på nettet.

- Ragnhild :)

Er du med i facebook-gruppa? Hvis ikke kan du bli medlem HER

18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page