top of page

Tankefeltterapi

Hvordan kan tankefeltterapi bidra til å lindre og helbrede fysisk og psykisk ubehag?
 
Stress kan påvirke både vår fysske og vår psykiske tilstand. Dette har vi alle erfart, f.eks. når vi blir nervøs og får vondt i magen p.g.a. eksamenspress. Men eksamen foregår i en begrenset tidsperiode.
 
Det er når vi lever under kronisk stress det utløser fysisk sykdom. Kroppen befinner seg da kontinuerlig i en kjemp og flykt­situasjon. Blodtrykket og hjerterytmen øker, og hjerne og muskler er klar for kamp. Det er som om vi hele tiden blir jaget av en tiger!
 
I vår tid er tigeren blitt erstattet av bekymringer for økonomien, press på jobben, tidsklemme osv. Selv et negativt minne, en negativ tanke som stammer fra tidligere traumer fra barndommen, kan utløse stress.
 
Etter en tid med vedvarende stress, begynner kroppen å vise tegn til sykdom. Kronisk stress har vært forbundet med hjertesykdom, søvnproblemer, fordøyelsesproblemer, migrene, depresjon, fedme, dårlig hukommelse, sterilitet, smerter i kroppen, hudlidelser, svekket immunforsvar og listen kan fortsette .
 
Tankefeltterapi har vist seg å kunne senke nivået av stresshormonet kortisol. Lett banking på akupunkturpunkter langs meridianer på kroppen, stanser kjemp eller flykt­responsen og omprogrammerer hjernen og kroppen til å reagere på en annen måte. Det er et utrolig effektivt virkemiddel når det gjelder å gi slipp på den emosjonelle energien som lagres i kroppen.
bottom of page