top of page
  • Forfatterens bildeRagnhild Pedersen

Mat som medisin

Oppdatert: 11. feb. 2020


Kroppen vår trenger mat som inneholder mye næring for at vi skal holde oss friske. Mat skal også være et positivt innslag i livet vårt, noe å se frem til og noe som styrker familielivet og vårt sosiale liv.

"La mat være din medisin og din medisin være din mat". Dette uttalte Hippokrates for flere tusen år siden, og det er fortsatt like mye sannhet i disse ordene.

Det fokuseres mer og mer på at vi må være bevisste på hva vi spiser. Kroppen vår trenger næringsrik mat, og for å avverge sykdom må vi spise mat som har medisinske egenskaper. Vi må spise mye av dem og vi må spise dem jevnlig.

Maten påvirker oss både fysisk og psykisk. Derfor er det viktig at vi vet hva vi tilfører kroppen vår. Mye av denne kunnskapen er blitt glemt. I tillegg har vi nå lett tilgang på all slags mat og vi ender opp med å velge mat som kroppen har sug etter. Men kroppens sug er ikke bestandig et bilde på hva den trenger mest.

"Uansett hvem som var sykdommens far, så var et dårlig kosthold dens mor."

(Kinesisk ordtak)

- Ragnhild

Er du med i facebook-gruppa? Hvis ikke kan du bli medlem HER

43 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page