top of page
  • Forfatterens bildeRagnhild Pedersen

Dagens helsetips

Oppdatert: 11. feb. 2020


Den enkleste aktiviteten vi kan utføre for å styrke egen helse, er å gå i bare en halv time hver dag. Rask gange helst ute i naturen med mye frisk luft styrker kropp og sinn.


Det er helsebringende for kroppen, fordi du får opp pulsen, og hjerte, muskler og beinstruktur styrkes. Det er også super medisin for sinnet, fordi kroppen frigir endorfiner, det såkalte lykkehormonet, slik at du kommer i bedre humør og ser lysere på livet.


Klikk på linken og les hva de skriver på nettsiden til Fontene: "Folk erstatter piller med mosjon og terapi". Psykiatrisk avdeling i Tromsø er først ute i Norge med medikamentfri behandling av psykoselidelser og bipolar lidelse. Spennende!


Det er lett å finne unnskyldninger for å utsette eller slippe unna den daglige gåturen. De fleste har mye som skal gjøres i huset osv, men det kan være lurt å sette den øverst på prioriteringslisten. Da blir det ofte lettere å ta fatt etterpå med det andre som skal gjøres, fordi du har fått påfyll med ny energi mens du gikk.


Det er ihvertfall slik jeg opplever det. Jeg opplever stadig hvordan humøret kan snu fra at jeg føler meg nedstemt, til at jeg begynner å se mer positivt på tingene etter at jeg har tatt en rask gåtur.


Håper dette inspirerte til å ta på deg sko/støvler og yttertøy, for en tur ut i frisk luft.

GOD TUR!


- Ragnhild :)31 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page