top of page
  • Forfatterens bildeRagnhild Pedersen

Meditasjon for bedre helse

Oppdatert: 10. feb. 2020


Forskere er kommet fram til at meditasjon styrker immunforsvaret, reduserer stress, lindrer smerte m.m. På nettsiden hos forskning.no kan du lese mer om de ulike helsefordelene du oppnår ved å praktisere meditasjon.

Meditasjon gir dypere avspenning enn vanlig hvile, og alle vil ha nytte av å meditere. Når du praktiserer meditasjon daglig vil du skape et pusterom i hverdagen, noe som har gunstig påvirkning på helhetlig helse.


Det blir hevdet at vi har ca 60.000 tanker hver dag som i kø for å bli behandlet i hjernen vår, men det er stort sett de samme tankene som går igjen og igjen. Disse manende tankene tar opp vår tid og skaper stress og tomhet.


Derfor er det viktig å gjøre meditasjon to ganger pr dag i en periode på 2-3 måneder. Dette for at en skal få innøvd den vanen som kreves for å ta styring over vårt fantastiske verktøy som hjernen og tankene våre egentlig er.


Meditasjon kan være det viktigste verktøyet du har som er lett tilgjengelig, for å bedre situasjonen din både for den fysiske og den mentale helsa.


Så da er det å komme i gang med 10 - 20 minutter to ganger pr dag!


Ragnhild :)30 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page