top of page
  • Forfatterens bildeRagnhild Pedersen

Vitaminer og mineraler

Oppdatert: 10. feb. 2020


I dag har jeg lyst til å stille spørsmålet: hvor mye næringsstoffer inneholder den maten vi spiser? Det er ikke noe å legge skjul på at ferdigmat, halvfabrikert mat og matvarer som er dyrket med bruk av kunstgjødsel har lavt næringsinnhold. Og kroppen vår trenger tilførsel av viktige næringsstoffer hver eneste dag for at den skal kunne holde seg frisk og full av energi. Derfor er det viktig å være bevisst på hva vi putter i oss, for det er ikke likegyldig hva vi spiser når vi er sulten.


I dag er det enklere enn noen gang å få tak i fersk, økologisk mat. Vi trenger ikke å dyrke det selv engang. Stadig flere dagligvarebutikker får inn økologiske matvarer og jo mer vi etterspør slike produkter jo flere organisk produserte varer dukker det opp i butikkene. Og det går nesten like raskt å lage maten fra grunnen, som å varme ferdigmat. Dessuten er den MYE bedre i tillegg til at hjemmelaget, næringsrik mat gjør at kroppen blir tilfreds.


Vi har krav på å være trygg på at maten vi kjøper skal være fri for giftstoffer og inneholde de næringsstoffene vi er avhengig av for at kroppen skal klare å opprettholde god helse og velvære. Sprøyting og bruk av kunstgjødsel gjør at plantene inneholder giftstoffer og at de ikke tar opp nok av de essensielle næringsstoffene fra jorden. Derfor håper jeg at flere og flere matvareprodusenter satser på økologisk jordbruk.

Les også: Mat som medisin.


- Ragnhild :)


33 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page