top of page
  • Forfatterens bildeRagnhild Pedersen

Sunn julebakst

Oppdatert: 10. feb. 2020


Du kan lage sunne kaker til jul hvis du ønsker det.. Det er bare å bytte ut hvitt sukker med for eksempel sukrin-gold, som smaker nesten som vanlig sukker, og i tillegg egner seg godt til baking og som strøsukker. Du kan bruke havremel (som du får kjøpt i butikken, eller ved at du lager havregryn til havremel i en blender). istedet for hvetemel eller i hvert fall bytte ut noe av hvetemelet. Her må vi bare prøve oss fram, og det finnes dessuten mange sunne oppskrifter på nettet.


Andre sunne ingredienser vi kan bruke i julebaksten er kokosfett med eller uten smak (cocosa, som du får kjøpt i helsekostbutikker), heimsmør, kakao, egg, mandelmel, 70% eller 86% sjokolade, sukrin-sjokolade, osv.

Vi vet jo at sukker, hvitt mel og margarin er skadelig for kroppen. Noen hevder til og med at det burde stå lignende advarsel på sukkerposene som det står på tobakkspakkene..... Uansett - sukker er skadelig, pluss at det er avhengighetsskapende. Likevel brukes det og andre usunne ingredienser i nesten alle kakeoppskriftene vi bruker. Og det er synd hvis vi bruker jula som unnskyldning til å bryte ned helsen vår.


Men det skjer ikke i år! For det er mulig å bruke alternative ingredienser i julebaksten, som ikke påvirker kropp og helse negativt. Da kan vi kose oss med god samvittighet og føle oss bra etterpå også.


- Ragnhild :)


Er du med i facebook-gruppa? Hvis ikke kan du bli medlem HER


Flere gode helsetips finner du på helhetlighelse.no

90 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page