top of page
  • Forfatterens bildeRagnhild Pedersen

Musikk som terapi

Oppdatert: 10. feb. 2020Her er et eksempel på en sang som berører meg. Både teksten, melodien og innlevelsen gjør at jeg får gåsehud, tårer i øynene og gir meg i tillegg en spesiell, god følelse. Vi kan føle at kroppen reagerer både emosjonelt og fysisk på musikk.


Følelsene og det fysiske henger sammen og kan dermed ikke ses på som adskilt. Det gjelder ikke bare når vi lytter til musikk, men i alle situasjoner vi opplever.


Vi kan alle kjenne at vi blir påvirket av musikk. Det hevdes at rolig musikk påvirker oss positivt på cellenivå, mens "piggtrådmusikk" har en negativ virkning på cellene i kroppen. Dermed kan vi bevisst bruke sang og musikk for å komme i bedre humør, noe som virker helende både på den fysiske og den psykiske helsen.


Les mer nedenfor om hva forskningen sier om dette:Ragnhild :)


160 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page